Veendam 2e bij verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland

Op het Nationale Bibliotheekcongres in Den Helder is gisteravond de uitslag van de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland bekendgemaakt. Onze Bibliotheek Veendam eindigde er op de 2e plaats. De winnende bibliotheek is dit jaar de Stadkamer in Zwolle met meer publiekstemmen, wat doorslaggevend was voor een verdeelde vakjury van Bibliotheekblad. Op de 3e plek eindigde Bibliotheek Purmerend. Alle mede-finalisten: van harte gefeliciteerd!  

Onze collega's nemen de 2e prijs in ontvangst 

Juryrapport

Jurylid Wendy de Graaff sprak tijdens de bekendmaking lovend over Bibliotheek Veendam: “Er gebeuren mooie dingen bij Biblionet Groningen, zoals het duidelijke abonnement zonder boetes. Daar zouden veel bibliotheken hun voordeel mee kunnen doen: 25 items lenen voor 4 euro per maand."

In het uitgebreide rapport krijgt Veendam hoge scores, onder andere op personeel. "Vriendelijke, behulpzame (vrijwillige) medewerkers die herkenbaar zijn aan een badge". Ook het uitgebreide activiteitenaanbod valt op: "Gevarieerd en aantrekkelijk, met veel aandacht voor digitale media en 21e eeuwse vaardigheden". 

Bedankt voor je stem!

Iedereen die op Bibliotheek Veendam heeft gestemd willen wij ook via deze weg hartelijk bedanken. Wil je online nog even genieten van deze mooie vestiging? Dat kan via de 360 graden virtuele tour, waarbij je zelf door de bibliotheek kunt lopen.

> Bekijk de tour

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA