Van zes naar vier bibliotheken in Het Hogeland

Gemeente Het Hogeland heeft bekendgemaakt dat Bibliotheek Warffum en Bibliotheek Uithuizermeeden gaan sluiten per 1 juli 2021. De gemeente wil Bibliotheek Bedum, Bibliotheek Winsum, Bibliotheek Leens en Bibliotheek Uithuizen laten uitgroeien tot knooppunten voor kennis, contact en cultuur. Ook gaat de gemeente sterk investeren in de Bibliotheek op school.

Kansrijke toekomst

Dankzij het besluit van gemeente Het Hogeland kunnen wij straks op alle basisscholen in Het Hogeland programma’s aanbieden voor leesbevordering, leesplezier, mediawijsheid en informatievaardigheden. Bovendien onderzoeken we de komende periode samen met de gemeente en de inwoners aan welke extra diensten en producten behoefte is. In de dorpen waar de bibliotheken verdwijnen kijken we ook naar mogelijkheden voor mobiele dienstverlening.

Het is de bedoeling dat de vier bibliotheken gaan bijdragen aan de ambities van de cultuurvisie “Groot in kleinschaligheid”. Zo kunnen de inwoners van gemeente Het Hogeland straks terecht bij de vier bibliotheken voor ontmoeten, leren en ontdekken. Het worden dynamische ontmoetingsplekken waar altijd wat te beleven is.

Contact met onze leden

Onze regiomanager Ilona Ebels zegt in een reactie op het besluit van gemeente Het Hogeland: “Het besluit om Bibliotheek Warffum en Bibliotheek Uithuizermeeden te sluiten heeft impact op onze leden, medewerkers, vrijwilligers en de dorpen zelf. We snappen dat het een gemis zal zijn en we gaan contact opnemen met de leden van deze bibliotheken zodat we hen informeren over hoe we de overgangsperiode zo goed mogelijk laten verlopen. Tegelijkertijd biedt dit besluit ook kansen voor de toekomst.”

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA