Van robots tot virtual reality: Innovatiefestival Midden-Groningen

De kracht van innovatie

Biblionet Groningen en winkelcentrum De Hoge Meeren in Hoogezand vormen op zaterdag 7 december het decor voor het Innovatiefestival Midden-Groningen. Tijdens dit festival demonstreren verschillende makers, bedrijven en instellingen uit de regio de kracht van innovatie, met in de hoofdrol technologie en creativiteit.
 

Een kijkje in de toekomst

Hoe rijdt een zelfrijdende auto? Hoe maak je meubels van hennep? En hoe zet je energie om in een lekker kopje koffie? Voor jong en oud zijn er workshops en presentaties die antwoord geven op deze nieuwsgierige vragen. De onderwerpen van de demonstraties variëren van spannende gerechten tot serious gaming, en van duurzame kostuums tot robots met tekentalent. Toch hebben ze allemaal iets gemeen: ze geven je alvast een kijkje in de toekomst!
 

Een platform voor innovators

Bezoekers van het festival kunnen meer doen dan alleen kijken en luisteren: zelf kunnen ze ook hun innovatieve ideeën inbrengen. De ideeën worden beoordeeld door een vakkundige jury. Het winnende idee krijgt professionele begeleiding bij de ontwikkeling en uitvoering van het idee.

 

Kom langs en laat je inspireren: het festival vindt plaats op 7 december en is geheel gratis. Ben je benieuwd en wil je wel een kijkje komen nemen? Meer informatie over het programma en de locaties vind je hier

Delen

X
Image CAPTCHA