Uitgelicht: mooie boeken om Fantasierijk uit voor te lezen

Wat zijn leuke voorleesboeken? 

Tijdens de campagne Fantasierijk besteden we extra aandacht aan voorlezen. Daarom vroegen we onze stagiaire Maureen naar haar favorieten. Ze studeert Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen en is dol op jeugdliteratuur. Hier komen haar tips! 

“Mijn ouders hebben mij vroeger heel veel voorgelezen. Nijntje, Jip en Janneke, Dikkie Dik, Dribbel, Kikker: ik vond alles leuk! Maar de boeken die mij het meest zijn bijgebleven zijn Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Het grote boek van Madelief van Guus Kuijer. Mijn vader zette een gekke, slissende stem op als de schelp ‘de Lispeltuut’ aan het woord was in ‘Pluk van de Petteflet’ en we rolden samen over de grond van het lachen om het verhaal ‘Een rare dokter’ uit ‘Het grote boek van Madelief’.

Hoewel ik nu volwassen ben, ben ik nog lang niet uitgekeken op kinderboeken! Ik lees met veel plezier mijn oppaskinderen voor uit onder andere De Gruffalo van Julia Donaldson en de serie Agent en Boef van Tjibbe Veldkamp. En ik ben erg onder de indruk van Gouden Griffel-winnaar Lampje van Annet Schaap en Zilveren Griffel-winnaar Het lammetje dat een varken is van Pim Lammers: ontroerend mooie boeken die erg geschikt zijn om lekker uit voor te lezen!”

Heel veel voorleesboeken

Op zoek naar een mooi voorleesboek? Neem eens een kijkje in onze catalogus! Als je het trefwoord 'voorleesboek' intypt, krijg je er een heleboel te zien. Veel voorleesplezier!

Campagne Fantasierijk 2018

Delen

X
Image CAPTCHA