Twaalf voorleestoppers door naar halve finale

Twaalf voorleestoppers uit de provincie Groningen zijn in de afgelopen weken door de jury uitgekozen om door te gaan naar de digitale provinciale halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze gaan daar hun best doen om mee te dingen naar een plekje in de provinciale finale op 14 april. In die finale wordt de Groningse Voorleeskampioen van 2021 uitgekozen. De provinciale winnaar mag naar de landelijke finale op 26 mei. Alle deelnemers zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

De finalisten in de provincie Groningen zijn:

Milko - OBS De Tandem (Midden-Groningen)
Jimmy - OBS Tasveld (Eemsdelta)
Freek - OBS Groen van Prinsterer (Veendam/Pekela)
Eline - CBS Van Panhuysschool (Westerkwartier I)
Ysra - OBS De Kromme Akkers (Westerkwartier II)
Tycho - OBS Usquert (Het Hogeland I)
Maud - NBS De Sterren (Het Hogeland II)
Eelco - Groningse Schoolvereniging (Groningen I)
Ajay - Anne Frankschool (Groningen II)
Iris - RKBS Bonifatius (Westerwolde)
Alysha - CBS De Maarsborg (Stadskanaal)
Nina - OBS De Tweemaster (Oldambt)

Landelijke finale

Tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gaat de Groningse winnaar het opnemen tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2021 noemen, hij of zij wordt ook een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De Nationale Voorleeswedstrijd

Wij organiseren de Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen naar initiatief van Stichting Lezen. De wedstrijd motiveert kinderen om te lezen en maakt hen enthousiast voor kinder- en jeugdboeken. De organisaties achter De Nationale Voorleeswedstrijd willen een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA