Terugblik: oktober kindermaand

Oktober was een waardevolle kindermaand. Het was Kinderboekenweek, de voorleescampagne Fantasierijk ging van start, drie nieuwe basisscholen startten met het programma de Bibliotheek op school en de BoekStart Gouden Waardebon-actie was een succes.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek hebben we dit jaar voor het eerst provinciebreed georganiseerd. In de bibliotheken door de hele provincie konden kinderen meer dan 80 activiteiten bezoeken. RTV Noord bezocht de activiteit vriendschapsbandjes maken in Bibliotheek Stadskanaal en maakte daar een leuke reportage over. Tijdens de Kinderboekenweek werden bovendien de schoolkampioenen van de Nationale Voorleeswedstrijd gekozen. De provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats in april.

Voorleescampagne Fantasierijk

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom organiseren we in de bibliotheken regelmatig voorleesactiviteiten. Tijdens de landelijke voorleescampagne Fantasierijk hebben we onze voorleesactiviteiten in het zonnetje gezet. Kijk voor een overzicht van alle voorleesactiviteiten op de pagina Voorlezen in de bieb.

De Bibliotheek op School

In oktober startten drie nieuwe basisscholen met het programma de Bibliotheek op school: De Groene Borg in Kornhorn, De Getijden in Pieterburen en CBS De Verbindingsweg in Musselkanaal. Met het programma De Bibliotheek op school werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. In totaal hebben maar liefst 121  basisscholen in de provincie een Bibliotheek op school.  

Gouden waardebon-actie BoekStart

BoekStart bestaat dit jaar 10 jaar en dat vierden we met de Gouden waardebon-actie. Ouders en kinderen die een gouden waardebon in hun BoekStartkoffertje vonden, kregen een mooi prijzenpakket. Mede dankzij deze actie zijn er dit jaar maar liefst 234 baby’s en dreumesen ingeschreven als bibliotheeklid. Vorig jaar waren dat er 193, dus dat betekent een stijging van 21 procent!

 

Terugblik: oktober kindermaand

Delen

X
Image CAPTCHA