Terra Winsum doet mee aan de Bibliotheek op school

Middelbare school Terra Winsum gaat meedoen aan de Bibliotheek op school voor het voortgezet onderwijs, een landelijk programma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Binnen het programma de Bibliotheek op school-vmbo werken verschillende samenwerkingspartners aan het verbeteren van taalvaardigheid, het stimuleren van leesplezier en leesmotivatie én het vergroten van de juiste informatievaardigheden van de leerlingen. Deze zaken zijn belangrijke voorwaarden voor een succesvolle deelname aan het onderwijs. De overeenkomst werd deze ochtend ondertekend door Jeroen de Munck, afdelingsdirecteur bij Terra Winsum, en Ilona Ebels, regiomanager bij Biblionet Groningen.  

Structuele betrokkenheid 

We gaan uit van de visie van de school op collectie, lezen en mediawijsheid. Hierbij kijken we naar wat de school wil bereiken of verbeteren, maar ook waar de school zelf al over beschikt, zoals een mediatheek en een mediathecaris. Dit vullen we aan met onze dienstverlening, bijvoorbeeld met onze bronnen, databanken en applicaties. Het succes van het programma valt of staat met samenwerking. Daarom zorgen wij voor een structurele betrokkenheid van onze organisatie binnen de school. Dit betekent dat iedereen meedoet, van directeur tot leesconsulent, van docent tot mediacoach.

Terra Winsum

Terra Winsum biedt verschillende onderwijsvormen aan: vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Hier wordt gevarieerd en veelzijdig onderwijs gegeven. De traditionele schoolbanken worden afgewisseld met de praktijk die veelal buiten plaatsvindt. De natuur is een belangrijk onderwijsinstrument.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA