Taalhuis Zuidhorn feestelijk van start

Provincie Groningen is weer een Taalhuis rijker. Donderdag 7 september opende Taalhuis Zuidhorn in de bibliotheek in Zuidhorn. Het is alweer het 13e Taalhuis in een Groningse bibliotheekvestiging. Het streven is om in elke gemeente in Groningen een Taalhuis te openen. 

Opening

Het Taalhuis Zuidhorn ging muzikaal van start met een flitsende rap van Ferry Heeren met een lofzang over het nut van het Taalhuis. Verder vertelden wethouder Henk Bakker, Arend Middelveld van Biblionet Groningen en Mieke van den Heuvel, de Taalhuiscoördinator van het Taalhuis Zuidhorn, over het belang en de werkwijze van het Taalhuis en wat het betekent om laaggeletterd te zijn.  

Ondertekening Taalakkoord

Tijdens de opening kregen de vrijwilligers van het Taalhuis de certificaten van hun opleiding uitgereikt en ondertekende wethouder Bakker het Taalakkoord. Het Taalakkoord is een afspraak tussen gemeenten in Groningen om laaggeletterdheid bij volwassenen aan te pakken. 

Laaggeletterheid

Laaggeletterheid komt vaker voor dan je misschien vermoedt. 1 op de 9 mensen heeft veel moeite met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Dit maakt het lastig om mee te doen in de samenleving. Het Taalhuis is de plek waar mensen ondersteuning kunnen krijgen om genoemde vaardigheden te verbeteren. 

Het Taalhuis is er voor iedereen

Het Taalhuis is er voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Er zijn gratis taalcursussen en oefenboeken. Ook worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd en is er één keer per week een inloopspreekuur waar de Taalhuiscoördinator samen met jou gaat kijken welke hulp het beste bij je past. Bijvoorbeeld een cursus of een Taalmaatje. 

Samenwerken in het Taalhuis

Het Taalhuis Zuidhorn is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Zuidhorn, Biblionet Groningen, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort, Alfa College en Humanitas.

 

X
Wachtwoord vergeten?