Taalhelden krijgen Vakantie-doe-boek

“Hartstikke mooi!” vinden de taalhelden Henk & Henk. “Er staat van alles in. Puzzels, verhalen, tips voor uitstapjes en taaloefeningen. Daar komen we de vakantie wel mee door!”

Donderdag 9 juli overhandigden we in Bibliotheek Hoogezand het allereerste Vakantie-doe-boek aan taalhelden Henk & Henk. We hebben het Vakantie-doe-boek speciaal ontwikkeld voor bezoekers van het Taalhuis, zodat ze ook tijdens de vakantie kunnen blijven oefenen met lezen en schrijven.

Oefenen in de zomervakantie

Mensen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen hier hulp bij krijgen in het Taalhuis van de bibliotheek. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek, kun je daar terecht. Deelnemers oefenen in groepjes, begeleid door vrijwilligers. Ook kunnen ze één op één hulp krijgen tijdens het taalhuisspreekuur. Tijdens de zomervakantie zijn sommige Taalhuizen van de bibliotheek gesloten. Maar met het Online Taalhuis kunnen mensen blijven oefenen, en nu dus ook met het Vakantie-doe-boek. Als bezoekers van het Taalhuis kun je het gratis Vakantie-doe-boek ophalen in je bibliotheek.

Twee edities vakantieboek

Naast de Taalhuis-editie is er ook een Vakantie-doe-boek voor volwassenen die goed taalvaardig zijn. We brengen 500 exemplaren van dit vakantieboek naar verzorgingstehuizen en verdelen de rest over onze 37 bibliotheken. Bibliotheekleden die graag een Vakantie-doe-boek willen, kunnen het vanaf 13 juli ophalen in de bibliotheek.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA