Succesvolle zomer voor e-books, LuisterBieb en VakantieBieb

Deze zomer zien we een grote toename van het aantal e-bookaccounts en downloads van de apps, e-books en luisterboeken van de bibliotheek. Leden maken steeds meer gebruik van de digitale diensten die we gezamenlijk als bibliotheken ontwikkelen en aanbieden.

Sterke groei e-bookaccounts

Sinds de nieuwe online bibliotheek in juni live ging, stijgt het aantal bibliotheekleden dat een e-bookaccount aanmaakt sterk. Gemiddeld worden er nu per dag zo'n 400 nieuwe accounts geregistreerd; bijna een verdubbeling ten opzichte van de periode voor de livegang. Inmiddels hebben bijna 410.000 bibliotheekleden een account om e-books van de bibliotheek te lenen.

LuisterBieb-app

In juli is de LuisterBieb-app maar liefst 34.000 keer gedownload en er werden 125.000 luisterboeken gedownload. De luisterboeken zitten sowieso in de lift dit jaar. Dit jaar zijn er, mede door de continue toevoeging van mooie titels, nu al meer activaties van de app dan in het gehele vorige jaar. In totaal hebben nu ruim 250.000 mensen de LuisterBieb gedownload en geactiveerd. 

VakantieBieb

Ook VakantieBieb beleeft een succesvol seizoen. Met bijna 200.000 nieuwe gebruikers deze zomer, kent de VakantieBieb-app nu in totaal zo'n 800.000 gebruikers. Bovendien waren er begin augustus al meer dan 2 miljoen gedownloade e-books, een record ten opzichte van 2016 toen er bij de sluiting van de VakantieBieb ruim 1,9 miljoen e-books waren gedownload.

De meest gedwonloade titels dit jaar zijn 'Hittegolf' van Suzanne Vermeer en 'Neem een geit' van Claudia de Breij. Bij de jeugdtitels behoorden 'Moet je die Mop zien!' en 'Tom Groot - Goeie Smoes!' tot de meest populaire e-books. De VakantieBieb is dit jaar tot 31 augustus beschikbaar. Volgend jaar komt VakantieBieb weer tevoorschijn, met allemaal nieuwe titels voor jong en oud.

VakantieBieb toppers

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA