Stem op onze collega Jolanda! #verkiezing

Als er over de Trots van het Noorden gesproken wordt, dan gaat het vaak over FC Groningen, maar er is wat Biblionet Groningen betreft nog een Trots van het Noorden en dat is Jolanda Robben! Jolanda is namelijk genomineerd voor de verkiezing van Beste Bibliothecaris van Nederland 2018! Ga naar onze speciale #TeamJolanda-pagina, lees meer over Jolanda’s werkzaamheden en stem!

Stemmen kan vanaf vandaag, 1 oktober, tot 1 november en het is mogelijk om met verschillende e-mailadressen te stemmen. Of Jolanda heeft gewonnen wordt eind november bekendgemaakt.

Stem op Groningen!

Stemmen op Jolanda betekent ook stemmen op de provincie Groningen. Jolanda is namelijk de enige genomineerde uit het noorden van het land. De andere genomineerden, Meike Boertjes en Marjolein Hordijk, werken in de provincies Noord-Brabant en Gelderland. Dus: zet Jolanda én Groningen op de kaart en stem!

Scoor een Boek!

Een van de redenen voor Jolanda’s nominatie is Scoor een Boek!: een door Jolanda bedacht leesbevorderingsproject waarbij kinderen door profvoetballers worden aangespoord om zo veel mogelijk boeken te lezen. Het project startte in 2012 in Veendam met eerst BV Veendam en later FC Groningen als samenwerkingspartner en wordt inmiddels ook opgepakt in de rest van het land met voetbalclubs als Heracles, NEC, Go Ahead Eagles, Willem ll en AZ.

Vakantie Voorleestent

Behalve met Scoor een Boek! scoort Jolanda ook punten met haar Vakantie Voorleestent. Terwijl de meeste mensen tijdens de zomermaanden lekker uitrusten, trekt Jolanda met een tent vol boeken en spelletjes door de Groningse wijken en doet ze haar uiterste best om zo veel mogelijk kinderen aan het lezen en ouders aan het voorlezen te krijgen. De tent staat inmiddels in Veendam, Stadskanaal, Musselkanaal, Oude Pekela en Ter Apel en trok afgelopen zomer in alleen Veendam al 650 bezoekers.

#TeamJolanda

Delen

X
Image CAPTCHA