Statenleden op werkbezoek bij Groningse bibliotheken

Tien leden van de Provinciale Staten brachten op 18 januari een bezoek aan onze vestigingen Bibliotheek Hoogezand en Bibliotheek Oude Pekela. De statenleden lieten zich tijdens  uitgebreid informeren over de veranderende rol van de bibliotheek en vernieuwing van de kernfuncties. Tijdens het werkbezoek besteedden we ook ruim aandacht aan onze samenwerking met De Verhalen van Groningen.

eLAB en 21-eeuwse vaardigheden

De delegatie vertrok gezamenlijk in een bus vanaf het provinciehuis en reed eerst naar Bibliotheek Hoogezand. Mark van den Anker, van De Verhalen van Groningen, vertelde over de samenwerking met Biblionet Groningen en het tot leven brengen van de rijke cultuurhistorie van Groningen. De bibliotheekmedewerkers in Hoogezand lieten daarna innovatieve ontwikkelingen zien in het eLAB. Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen, vertelt: “Dankzij het eLAB ontstaat er een ideale plek in de bibliotheek waar jong en oud kan werken aan 21-eeuwse vaardigheden en competenties”. Bibliotheken zijn volop in beweging vanwege het invullen van nieuwe kernfuncties, zoals het bieden van mogelijkheden tot ontwikkeling en het organiseren van ontmoeting en debat.

Maatschappelijke functie

Na het bezoek aan Bibliotheek Hoogezand, verplaatste het gezelschap zich naar Bibliotheek Oude Pekela. De bibliotheek zit daar midden in het multifunctionele gebouw De Binding. Deze locatie leent zich perfect voor de functie van huiskamer van het dorp. De ideale plek om elkaar te ontmoeten of om iets te beleven. Hierdoor komt de maatschappelijke rol van de bibliotheek goed tot bloei.

Het idee voor het werkbezoek van de statenleden ontstond in het najaar van 2016 toen zij een presentatie van Biblionet Groningen bijwoonden. “Op papier kan ik de vernieuwingen beschrijven, in een presentatie kan ik ze toelichten maar op locatie kunnen wij ze écht laten zien. Ik vond het een geslaagde ochtend”, aldus Middelveld over het werkbezoek.

Delen

X
Image CAPTCHA