Startschot: het eerste Gouden Strop juryberaad

Lees in deze blog wat onze collega Lilian Hulzebos meemaakt als kersvers jurylid voor de Bookspot Gouden Strop:

"Gistermiddag stond ik voor het eerst op de stoep bij het prachtige CPNB-pand in Amsterdam. Hier huisvest het marketing- en communicatiebureau van de Nederlandse boekenwereld. Ik werk al 27 jaar bij de bibliotheek, maar was er nog nooit geweest. De CPNB organiseert vele campagnes om te laten zien hoe fantastisch boeken zijn, zoals de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen en de Spannende Boekendagen."

Enter

"Bij de start van de Spannende Boekendagen wordt traditiegetrouw de Bookspot Gouden Strop uitgereikt voor het beste Nederlandstalige Spannende boek. Ik mag de komende twee jaar deel uitmaken van de Bookspot Gouden Stropjury. En ik deel graag mijn ervaringen als jurylid en lezer van spannende boeken.

Als voorbereiding heb ik Enter van Willem Asman gelezen, de eerste van de drie-delige serie Rebound, die vorig jaar de Gouden Strop heeft gekregen. Een echte aanrader waarin je meeleeft met de hoofdpersoon die een nieuwe identiteit heeft gekregen."

Startschot

"Gistermiddag gaf CPNB-directeur Eveline Aendekerk het startschot voor het eerste juryberaad. Dit jaar is er een record aantal boeken ingezonden voor de Bookspot Gouden Strop. En dat betekent dat ik de komende tijd veel mag lezen, zo’n 35 thrillers!

De jury bestaat verder uit Boekhandelaar Herma Schipperheijn, recensenten Jos van Cann en Gijs Korevaar, en voorzitter Anniko van Santen. Zij is bekend als presentatrice van het programma Opsporing verzocht. Elk boek wordt door twee juryleden gelezen, die vervolgens een waardering van 1 tot 5 geven. De selectie van de laatste tien boeken lezen alle juryleden. Op woensdag 29 mei maakt de jury bekend wie de 33e winnaar is van de Bookspot Gouden Strop."

Pakket met 35 spannende boeken 

"Op weg naar het station koop ik in een van de 9 straatjes nog een even een vestje in de uitverkoop. Naast het vestje, zit ook Rivieren keren nooit terug van Joke Hermsen in mijn tas. Voorlopig zal dit mijn laatste niet-spannende boek zijn, want binnenkort worden er 35 spannende boeken bij mij thuis bezorgd. Gelukkig hoef ik ze niet mee te sjouwen van Amsterdam naar Groningen!"

1e rij bovenaan van links naar rechts: Jos van Cann, Herma Schipperheijn, Anniko van Santen
2e rij van links naar rechts: Gijs Korevaar, Lilian Hulzebos

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA