Start samenwerking met van Mesdag en Digisterker

In 2019 gaan we educatief therapeuten van FPC Dr. S. van Mesdag trainen in het programma Digisterker. Nadat de therapeuten zijn opgeleid gaan zij zelf aan de slag met het digivaardiger maken van hun patiënten. Het trainingsprogramma wordt op maat gemaakt voor de Mesdag. De modules van het programma bestaan bijvoorbeeld uit:

  • Digi-D, wat is het? Wat kun je ermee en hoe kom je er aan?
  • Alles met betrekking tot de portal Mijn overheid
  • Regelhulp: Hoe vraag ik in mijn gemeente digitaal hulp aan? 

Digitale vaardigheden ontwikkelen 

Het doel van de behandeling is om patiënten veilig terug laten keren naar de samenleving. Volwaardig meedoen in die samenleving is tegenwoordig alleen mogelijk wanneer je digitaal vaardig bent. Dit voorkomt problemen en frustraties en maakt beter functioneren mogelijk. Voor patiënten is het dus een belangrijke voorwaarde om veilig te kunnen functioneren. Een grote groep patiënten in FPC Dr. S. van Mesdag is echter niet digitaal vaardig, doordat ze langere tijd zijn uitgesloten van de samenleving en/of het nooit geleerd hebben. Vanwege psychische problemen of een licht verstandelijke beperking is ondersteuning bij het aanleren van deze vaardigheden hard nodig.

Digitaal vaardige samenleving

Op 13 december 2018 berichtte het kabinet dat er de komende jaren per jaar 5 miljoen euro beschikbaar komt om Nederlanders digitaal vaardiger te maken. De afgelopen jaren zijn we daar in de Groningse bibliotheken al proactief mee aan de slag gegaan. 'Er zijn al honderden cursisten digitaal vaardiger geworden dankzij de cursussen in onze bibliotheken. Ook zijn we partner in de Digital Literacy Coalition, samen met onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, de Hanzehogeschool, de ROC’s en 13 andere partners. Samen maken wij Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland. Deze samenwerking met de Mesdag-kliniek is een nieuwe stap in het bereiken van die doelstelling’, aldus onze manager Jacqueline Roelofs.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA