Start Nederland Leest: de smakelijkste campagne van 2018

Goed nieuws voor iedereen met leeshonger, want vandaag start Nederland Leest met als thema Voeding! Deze landelijke campagne speelt zich vooral af in de bibliotheken. Er zijn verschillende activiteiten en leden van de bibliotheek mogen in de bibliotheek gratis het boek 'Je bent wat je leest' ophalen.

Activiteiten

Je eigen smoothies maken op een Blender Bike, gekke proefjes doen, recepten uitwisselen tijdens het receptencafé of interessante lezingen over voeding bijwonen: we hebben een heleboel leuke activiteiten op het menu staan. Als kers op de taart sluit chef-kok Pierre Wind op vrijdag 30 november de Nederland Leest-maand af met een Food Experience in Bibliotheek Veendam. Kijk hier voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voedselbankactie

Gedurende de Nederland Leest-maand, van 1 tot 30 november, kun je in elke bibliotheek in de provincie Groningen producten voor de Voedselbank inleveren. Er liggen boodschappenlijstjes klaar waarop je kunt zien aan welke producten behoefte is. 

Smakelijk geschenkboek

In het geschenkboek 'Je bent wat je leest' schrijven Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw, Joël Broekaert en Pierre Wind over verschillende aspecten van voeding. Door de combinatie van fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten is het boek lekker leesvoer voor iedereen. Je kunt het boek gratis ophalen in de bibliotheek, maar wees er snel bij, want op is op!

Nederland Leest

Delen

X
Image CAPTCHA