Scoor een Boek! van start

Scoor een Boek! gaat deze week op 143 Groningse en 25 Drentse basisscholen van start. We voeren dit unieke leesproject samen met het Forum Groningen en FC Groningen in de Maatschappij voor de zevende keer uit. Bij deze editie is ook Biblionet Drenthe aangehaakt. Totaal gaan er bijna 6.000 leerlingen zoveel mogelijk boeken lezen (scoren). In mei sluiten de leerlingen het leesproject af op het voetbalveld.

Startsein door FC Groningen-speler

Gisteren verzorgde FC Groningen-speler Michael Breij de officiële aftrap van Scoor een Boek! op SBO De Baldakijn in Stadskanaal. Daarmee gaf hij niet alleen het startsein voor dit project in stad en provincie Groningen maar ook voor de Drentse gemeenten Noordenveld en Tynaarlo. Goed leren lezen maar ook plezier beleven aan lezen is erg belangrijk. Michael Breij zal de kinderen via videoboodschappen aanmoedigen om zoveel mogelijk boeken te scoren.

Enthousiaste lezers

Scoor een Boek! koppelt voetbal aan lezen. En dat blijkt al jaren een succesvolle formule te zijn om leerlingen uit groep 5 en 6 aan het lezen te krijgen. De komende 10 weken gaan bijna 5.100 leerlingen van 143 Groningse basisscholen en 900 leerlingen van 25 Drentse scholen zoveel mogelijk boeken lezen. In de Rust is er gelegenheid om te praten over de gescoorde boeken. Na 10 weken boeken scoren, is het tijd om de eindscore te onthullen tijdens een sportief afsluitfeest op het voetbalveld.

Boeken scoren in heel Nederland

Scoor een Boek! is in 2012 door ons opgezet. Het project wordt inmiddels uitgevoerd in heel Nederland en ondersteund door de Eredivisie en de Eerste divisie. Landelijk doen de volgende clubs mee: FC Groningen, FC Emmen, Heracles Almelo, Go Ahead, NEC, Willem II, NAC, RKC Waalwijk, Helmond Sport, Top Oss, AZ en FC Volendam.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA