Scoor een Boek! groeit naar landelijk project

Het leesproject Scoor een Boek! heeft voor het zesde achtereenvolgende jaar duizenden leerlingen van groep 5 en 6 gemotiveerd om boeken te ‘scoren’. Vorige week is het project afgesloten en werd de eindscore bekend gemaakt. De afgelopen 9 weken lazen de 5.500 deelnemende kinderen samen 34.463 boeken.

Scoor een Boek!

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom koppelt Biblionet Groningen met Scoor een Boek! lezen aan sport. Dat FC Groningen, vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid, een bijdrage levert aan dit project maakt Scoor een Boek! mede succesvol.

Thuiseditie

Naast deelname op school kunnen de kinderen ook thuis meedoen aan Scoor een Boek!. De Thuiseditie is erop gericht om de ouderbetrokkenheid bij dit leesproject te vergroten en de leesopvoeding in minder taalvaardige gezinnen te stimuleren. Thuis mogen alle gezinslezen meedoen door het (voor)lezen van een boek, tijdschrift of de krant.

Landelijke opzet

Scoor een Boek! is ontwikkeld door Biblionet Groningen en groeide in enkele jaren van een regionaal naar een landelijk leesproject. Vorig jaar is door Kunst van Lezen en de gezamenlijke Provinciale Serviceorganisaties (SPN) een landelijke projectgroep Scoor een Boek! ingesteld die de bibliotheken ondersteunt bij de uitvoering van het project. Inmiddels is het leesproject in vijf provincies uitgevoerd en werkten zes Eredivisieclubs mee aan het enthousiasmeren van de deelnemende klassen.

Delen

X
Image CAPTCHA