Scoor een Boek! 5.500 kinderen lezen 34.462 boeken

Vorige week organiseerde Biblionet Groningen op acht plekken in de provincie sportieve afsluitingen van het unieke leesproject Scoor een Boek! In Delfzijl, Groningen, Hoogezand, Oldekerk, Scheemda, Stadskanaal, Veendam en Winsum vonden de regionale afsluitingen plaats. Bij de afsluiting in Delfzijl werd de eindscore bekendgemaakt. In totaal lazen de 5.500 deelnemende kinderen de afgelopen weken samen 34.462 boeken.

Scoor een Boek!

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom koppelt Biblionet Groningen met Scoor een Boek! lezen aan sport. We werken daarin samen met  FC Groningen in de Maatschappij.

Experience en Thuiseditie

Naast Scoor een Boek! op school konden kinderen dit jaar ook in de bibliotheek en thuis meedoen aan dit leesproject. Rond en in de voorjaarsvakantie organiseerden 30 bibliotheken Scoor een Boek! Experience met de meest uiteenlopende activiteiten. Bij de Thuiseditie verdienden alle gezinsleden voor het (voor)lezen van een boek, tijdschrift of de krant een sticker die ze op de speciale Scoor een Boek!-poster konden plakken.

Landelijke opzet

Scoor een Boek! is ontwikkeld door Biblionet Groningen en groeide in enkele jaren van een regionaal naar een landelijk leesproject. Dit jaar is Scoor een Boek! in vijf provincies uitgevoerd en werkten zes Eredivisieclubs mee aan het enthousiasmeren van de deelnemende klassen.

 

Delen

X
Image CAPTCHA