Samenwerking met Pabo van start

De Groningse bibliotheken en de Pabo van de NHL Stenden Hogeschool in Groningen werken voortaan samen om toekomstige leerkrachten voor te bereiden op hun rol bij het overbrengen van leesplezier en leesmotivatie. Gisteren ondertekenden Jacqueline Roelofs, manager Biblionet Groningen en Wiebe Goodijk, interim-manager Stenden Hogeschool, de samenwerkingsovereenkomst.

Bibliotheek op school op de Pabo

Toekomstige leerkrachten krijgen tijdens hun praktijkstages steeds vaker te maken met het programma de Bibliotheek op school. Voor Kunst van Lezen, de landelijke organisatie achter dit programma, aanleiding om - verspreid over Nederland - een aantal pilots uit te voeren waarbij leerkrachten in spé tijdens hun studie en stage worden geïnformeerd over de samenwerking tussen school en bibliotheek. Biblionet Groningen voert, in samenwerking met het Forum Groningen, de komende 3 jaar een pilot uit op de Pabo van de NHL Stenden Hogeschool.

Belangrijke rol

Naast jeugdliteratuur, wat al een vaste onderdeel is van het Pabo-curriculum, wordt leesbevordering een vast onderdeel van alle lessen. Ook is er een koppeling met 21ste eeuwse vaardigheden en zullen de studenten leesbevorderingsactiviteiten bijwonen en zelf uitvoeren. Met deze samenwerking willen we vooral de eerstejaarsstudenten goed voorbereiden op de belangrijke rol die zij als leerkracht hebben bij het overbrengen van leesplezier en leesmotivatie.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA