Samenwerking Digital Literacy Coalition van start

Vandaag hebben we met 15 andere betrokken partijen de Digital Literacy Coalition ondertekend. Samen gaan we Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland maken. 

Digitale geletterdheid wordt steeds belangrijker als voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving. Van praktische zaken als het regelen van persoonlijke financiën tot het onderhouden van sociale relaties of het vinden van een baan. Dit project onderzoekt hoe we digitale geletterdheid kunnen vergroten in alle lagen van de samenleving, van jong tot oud, van laagopgeleiden tot studenten, en van nieuwkomer tot ondernemer. In concrete projecten gaan we actief aan de slag om digitale geletterdheid te vergroten.

Door middel van gezamenlijke onderzoeksprojecten verzamelen we kennis en inzichten over hoe burgers digitale kennis en vaardigheden ontwikkelen, het gebruik en de impact van nieuwe technologieën op hun dagelijks leven, en de rol van digitale geletterdheid voor het bevorderen van maatschappelijke participatie. Zo gaan we van Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland maken.

De Digital Literacy Coaliton is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, UMCG, Alfa College, Noorderpoort, SKSG, O2G2, MKB Noord, Noordhoff Uitgevers, NDC Mediagroep, Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, ITurnIT, Bossers & Cnossen, het Forum Groningen en ons. 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA