Reis mee! Kinderboekenweek 2019

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we van 2 tot en met 13 oktober op reis in kinderboeken.

Reis mee

Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.

Kinderboekenweekgeschenk

Anna Woltz schrijft met Haaientanden het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65e editie van de Kinderboekenweek. Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk? Anna Woltz begon haar schrijverscarrière op vijftienjarige leeftijd toen ze een jaar lang columns schreef voor de Volkskrant over haar leven op school. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef ze Haaientanden.

André het Astronautje

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden… Samen met Natascha Stenvert schrijft André Kuipers het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

De Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek is er van alles in de bibliotheek te doen. Zo organiseren we een leuke bustocht met Qbuzz langs de bibliotheken en komt er een fietsenmaker langs. Ook kun je rondracen in de bibliotheek. Meer weten? Neem dan hier een kijkje.

Delen

X
Image CAPTCHA