Rachel van den Hoogen nieuwe bestuurder per 1 maart 2019

Onze raad van toezicht heeft Rachel van den Hoogen aangesteld als nieuwe bestuurder van Biblionet Groningen. Zij volgt per 1 maart 2019 interim-bestuurder Monique Bellersen op.

Nieuwe bestuurder

Begin november startte de Raad van Toezicht de procedure om een nieuwe bestuurder voor Biblionet Groningen aan te trekken. Voorzitter Jur Stavast licht de keuze voor Rachel van den Hoogen toe:

“Van den Hoogen beschikt over ruime ervaring als bestuurder in een eindverantwoordelijke positie. Zij heeft ervaring met het werken in een maatschappelijke organisatie met een door de overheid verstrekte financiering. Zij is op dit moment directeur-bestuurder van Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.), standplaats Drachten. De raad van toezicht heeft met haar benoeming een ervaren en gedreven bestuurder aangetrokken, die een goede invulling kan geven aan de toekomst van Biblionet Groningen.”

Werken aan de toekomst

Een belangrijke uitdaging die er bij Biblionet Groningen ligt is om de toekomst van de bibliotheek te waarborgen. De netwerkorganisatie achter 42 bibliotheken in de provincie Groningen biedt steeds meer maatschappelijke en educatieve activiteiten om Groningers te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. “De bibliotheek had altijd al een belangrijke rol in de samenleving en dankzij innovaties gaan we ervoor zorgen dat dit ook zo blijft”, aldus Stavast.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA