Raad van toezicht: portefeuille wijzigingen en nieuw lid Patrick Trentelman

Sinds 1 januari 2021 ziet onze raad van toezicht er anders uit. Jur Stavast en Robert Wielinga zijn na de maximale periode van 8 jaar afgetreden. Wij willen hen ook via deze weg enorm bedanken voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij onze organisatie. Na een externe werving en selectie procedure die eind vorig jaar door de rvt is gehouden, is Patrick Trentelman als nieuw rvt-lid benoemd.

Nieuwe portefeuilleverdeling

Door de nieuwe samenstelling van de raad van toezicht is ook de portefeuilleverdeling vanaf 2021 veranderd. Alice Vellinga is nu voorzitter en Roel van der Molen vice-voorzitter. Binnen de raad van toezicht zijn twee commissies. De Auditcommissie is gesprekspartner met betrekking tot financiële zaken. Commissie Bestuurszaken is betrokken bij werving en selectie, beoordeling en beloning van de raad van bestuur en bij de evaluatie van de raad van toezicht. 

Bert Derksen en Patrick Trentelman vertegenwoordigen de Auditcommissie en Nynke Stellingsma en Alice Vellinga de Commissie bestuurszaken.

Even voorstellen: Patrick Trentelman

"Verheugd en vereerd treed ik toe tot de raad van toezicht van Biblionet Groningen. Ik heb ruim 17 jaar in het onderwijs gewerkt, tot ik samen met mijn klas een app ontwikkelde die nogal een vlucht heeft genomen. Het platform Spacetime ontstond vanuit de gedachte dat ontwikkelingen zo snel gaan, dat het waardevol kan zijn om ‘je toekomstige ik’ motiverende boodschappen te kunnen sturen om je zo bewust te worden van groei en vooruitgang. Het platform nam een vlucht waardoor ik zelfstandig ondernemer ben geworden.

Mijn passie is het ontdekken en zinvol inzetten van nieuwe techniek. De snelheid van technologische vooruitgang heb ik altijd fascinerend gevonden. Als lid rvt zal ik mij vanuit mijn passie (technologische vooruitgang) en mijn missie (verbinden en versterken) inzetten voor Biblionet Groningen. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn nieuwe rol mee te mogen denken over de veranderende wereld en wat dat voor ons betekent."

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA