Raad van Toezicht kiest voor nieuwe bestuursstijl

De raad van toezicht van Biblionet Groningen heeft bestuurder Arend Middelveld ontslagen. Monique Bellersen is als interim bestuurder aangetrokken. 

Vernieuwende bestuursstijl

Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie achter 42 bibliotheken in de provincie Groningen, heeft te maken met grote veranderingen in de verantwoording richting provinciale en gemeentelijke overheden. Daarnaast staat Biblionet Groningen de komende jaren voor uitdagingen op het gebied van (digitale) innovatie. De raad van toezicht is tot de conclusie gekomen dat er een vernieuwende bestuursstijl nodig is om de nieuwe koers succesvol uit te voeren.

Interim bestuurder

Samen met het huidige managementteam gaat interim bestuurder Monique Bellersen een nadere invulling geven aan de innovaties bij Biblionet Groningen. Per 1 oktober 2018 gaat Middelveld uit dienst. In de tussentijd rondt hij nog een aantal lopende projecten af.

Meer dan erkentelijk

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Jur Stavast: “Middelveld is reeds zeer lang verbonden aan deze organisatie en haar voorgangers. Wij zijn hem meer dan erkentelijk voor de enorme bevlogen en inhoudelijke sturing die hij in al die jaren heeft gegeven”. Gedurende zijn dienstverband werkte Arend Middelveld op diverse niveaus, waarvan de laatste 13 jaar als bestuurder. “Hij heeft in die jaren een grote bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van Biblionet Groningen.”, aldus Stavast.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA