Primeur voor Bibliotheek Appingedam: compleet nieuw concept

Meer dan 100 jaar was Bibliotheek Appingedam gehuisvest in een prachtig pand aan de Koningstraat 51. Daarom ligt daar tot en met 28 juni een boek klaar waarin wij herinneringen aan die periode verzamelen. Op zaterdag 8 juli openen de deuren van de nieuwe locatie aan het Professor Cleveringaplein 5. Deze opening is extra speciaal omdat dit de eerste bibliotheek is met ons gloednieuwe bibliotheekconcept. Met dit concept maken wij letterlijk ruimte voor activiteiten in de bibliotheek. U kunt in de nieuwe bibliotheek van alles beleven, meemaken en ontdekken. Uiteraard blijft er ook nog volop keuze aan leuke boeken, dvd's en tijdschriften.  

Opening op zaterdag 8 juli 

Iedereen die het leuk vindt, kan op zaterdag 8 juli de spectaculaire opening van Bibliotheek Appingedam bijwonen. Om 10:00 uur verzamelen we bij de oude bibliotheek. Vanaf daar vertrekken we om 10:15 uur lopend naar de nieuwe bibliotheek, waar om 10:30 uur de officiële opening plaatsvindt. Aansluitend is er tot 14:00 uur een open dag met leuke activiteiten voor oud en jong. We kunnen alvast verklappen dat Dikkie Dik ook van de partij is!

Gloednieuw bibliotheekconcept

De nieuwe bibliotheek ziet er heel anders uit. Zo vind je er meer werkplekken en een prettige ruimte voor bijvoorbeeld de taal- en computercursussen die je in de bibliotheek kunt volgen. Nieuw is bovendien De Fabriek. Hier kan jong en oud experimenteren met de laatste snufjes op het gebied van elektronica, zoals met 3D printers en robotjes. We zorgen er met een goed gevulde activiteitenagenda voor dat er altijd iets te beleven is in de bibliotheek.    

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA