Positieve reacties op Schoolbiebspecials

Een schoolbibliotheek met goed geïnformeerde en enthousiaste (vrijwillige) medewerkers is een belangrijk onderdeel van het programma de Bibliotheek op school. Daarom organiseerde Biblionet Groningen onlangs op 5 locaties Schoolbiebspecials voor biebouders, leerkrachten en leescoördinatoren uit het primair onderwijs. Gezien de positieve reacties die we ontvingen, krijgen de Schoolbiebspecials komend jaar zeker een vervolg. 

Tijdens de bijeenkomsten kwamen de nieuwste ontwikkelingen van het schoolbibliotheeksysteem V@school voorbij en er was uitgebreid aandacht voor de begeleiding van leerlingen in de schoolbibliotheek. En de in totaal ruim 100 mensen die een Schoolbiebspecial bezochten, wisselden onderling veel tips en trucs uit. 

Een schoolbibliotheek is veel meer dan een collectie boeken in een school. Er is meer nodig om kinderen met plezier te laten lezen, en om lezen en informatievaardigheden te bevorderen. Het programma de Bibliotheek op school omvat vele onderdelen die structureel bijdragen aan leesbevordering en mediawijsheid. Een goede schoolbibliotheek is hierin essentieel.

Ook dit jaar werden er weer Groningse Bibliotheken op school feestelijk in gebruik genomen. Inmiddels werken we al op meer dan 80 basisscholen samen in de Bibliotheek op school. Meer informatie over de Bibliotheek op school.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA