Pennen klaar? Schrijven maar! – Groot Dictee in de bibliotheek

Is het pannekoek of pannenkoek? En hoe zat het ook alweer met dat ’t Kofschip? Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt er weer aan! Dit jaar is het dictee voor het eerst in 27 jaar niet op de televisie te zien, maar op de radio te beluisteren. Op zaterdag 15 december van 11.00u tot 13.00u kun je meeschrijven in de bibliotheken van Hoogezand, Stadskanaal en Veendam.

Nieuw dictee

Het Groot Dictee van 2018 wordt gepresenteerd door Frits Spits, bekend van het radioprogramma De Taalstaat. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls zal het dictee samenstellen. De bedoeling is dat het dictee dit jaar ‘leuk en begrijpelijk’ is en ‘maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst.’ Net als alle voorgaande jaren leest Philip Freriks de zinnen voor.

In de bibliotheek

Tijdens de radio-uitzending op 15 december gaan 20 bekende Nederlanders en 20 luisteraars van De Taalstaat de pennenstrijd met elkaar aan. De uitzending vindt plaats in Bibliotheek Haarlem Centrum en is via een livestream te volgen. De bibliotheken van Hoogezand, Stadskanaal en Veendam zorgen voor een scherm, een goede geluidsinstallatie en pen en papier, zodat iedereen fanatiek kan meeschrijven.

Spel mee!

Benieuwd naar je eigen speltalent? Kom dan langs en spel mee! Vanwege een beperkt aantal plekken moet je je even aanmelden. Voor Bibliotheek Stadskanaal kan dat via stadskanaal@biblionetgroningen.nl, voor Bibliotheek Hoogezand via hoogezand@biblionetgroningen.nl en voor Bibliotheek Veendam via veendam@biblionetgroningen.nl. Deelname is gratis.

Foto door: © Wessel de Groot – KRO-NCRV

Frits Spits - Groot Dictee der Nederlandse Taal

Delen

X
Image CAPTCHA