Opening Taalhuizen in gemeente Eemsmond en Slochteren

Deze week werden opnieuw twee Taalhuizen geopend in de provincie Groningen. Op woensdag 19 april opende het Taalhuis Eemsmond in Bibliotheek Uithuizen. De dag erna volgde het Taalhuis Slochteren in de bibliotheek in Slochteren. In totaal zijn er nu negen Taalhuizen in Groningen. We streven ernaar in alle gemeenten in de provincie een Taalhuis te openen. 

Opening

Het Taalhuis Eemsmond werd geopend door een toespraak van wethouder Sandra Herkströter en Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen. Ook legden alle samenwerkingspartners van het Taalhuis Eemsmond een stukje van een puzzel die tezamen het Taalhuis symboliseerde. 
In Slochteren spraken wethouder Anja Woortman en Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen de aanwezigen toe. Bovendien werd er een kleine quiz gehouden voor de aanwezigen via de smartphone.

Ondertekening Taalakkoord

Tijdens beide bijeenkomsten werd het Taalakkoord getekend door de aanwezige wethouders en kregen de vrijwilligers van het Taalhuis de certificaten van hun opleiding uitgereikt. Ook vertelde een Taalambassadeur over haar ervaringen als laaggeletterde en over de meerwaarde van het Taalhuis in haar ontwikkeling om beter te leren lezen en schrijven. “Er ging ineens een wereld voor me open.”, vertelden beide Taalambassadeurs.

Laaggeletterheid

Laaggeletterheid komt vaker voor dan je misschien vermoedt. Eén op de negen mensen heeft veel moeite met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Dit maakt het lastig om mee te doen in de samenleving. Het taalhuis is de plek waar mensen ondersteuning kunnen krijgen om genoemde vaardigheden te verbeteren. Het Taalhuis is er voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Er zijn gratis taalcursussen en oefenboeken. Ook worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd en is er één keer per week een inloopspreekuur waar de Taalhuiscoördinator samen met jou gaat kijken welke hulp het beste bij je past. 

Het Taalhuis is een samenwerking van diverse organisaties

Het Taalhuis is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, Biblionet Groningen, Stichting Lezen & Schrijven en diverse maatschappelijke organisaties zoals Humanitas, Noorderpoort, Kwartier Zorg en Welzijn, MJD, Werkplein Ability en Werk op Maat. 

Puzzel leggen tijdens opening Taalhuis Eemsmond

Delen

X
Image CAPTCHA