Opening Taalhuizen in Bibliotheek Delfzijl, Appingedam en Loppersum

Op vrijdag 16 december was de opening van het Taalhuis in Bibliotheek Delfzijl, Bibliotheek Appingedam en Bibliotheek Loppersum. In Nederland heeft 1 op de 8 volwassenen te veel moeite met lezen en schrijven om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. Deze mensen hebben behoefte aan één plek waar ze terecht kunnen voor hulp. Het Taalhuis is die plek.

Opening

Ruim 50 belangstellenden waren bij de opening aanwezig, waaronder de drie wethouders van respectievelijk de gemeente Delfzijl, Appingedam en Loppersum.  Het Taalhuis is een plek in de bibliotheek waar iedereen uit de omgeving terecht kan voor hulp bij beter leren lezen, schrijven en rekenen. Er is informatie te vinden over gratis taalcursussen en er zijn speciale boeken om het lezen te oefenen. Ook worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd.

Vrijwilligers  

Tijdens de opening kregen alle vrijwilligers die aan de slag gaan in de drie Taalhuizen hun certificaat uitgereikt. Zij volgden een scholing en zijn er nu helemaal klaar voor om mensen te helpen. Het Taalhuis heeft een speciale collectie boeken voor volwassenen die graag willen oefenen met lezen. Iedereen kan daar gebruik van maken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn. We zoeken regelmatig taalvrijwilligers die aan de slag gaan in een Taalhuis. Kijk voor meer informatie bij onze vrijwilligersvacatures.

Meer locaties 

Dankzij onze samenwerking met gemeenten, Stichting Lezen & Schrijven en lokale partners, zoals Noorderpoort, Alfa College en Humanitas, zorgen we ervoor dat er in steeds meer bibliotheekvestigingen een Taalhuis komt. Zo werken we samen toe naar een gemeenschappelijk doel: het terugdringen van laaggeletterdheid.

Delen

X
Image CAPTCHA