Opening Taalhuis Winsum: 16e in provincie Groningen

Op woensdag 22 november opende Marc Verschuren, wethouder van gemeente Winsum, het Taalhuis Winsum in de bibliotheek. Hiermee is Groningen weer een Taalhuis rijker. Dit is alweer het zestiende Taalhuis in onze provincie. Het streven is om in elke gemeente in Groningen een Taalhuis te openen. 

Tijdens de opening vertelde een Taalambassadeur de aanwezigen hoe het is om laaggeletterd te zijn. De vrijwilligers die onlangs hun opleiding succesvol afrondden -en dus aan de slag kunnen in het Taalhuis- kregen hun certificaat overhandigd. En wethouder Verschuren ondertekende het Taalakkoord. Dit is een afspraak tussen gemeenten in Groningen om laaggeletterdheid bij volwassenen aan te pakken.

Iedere woensdagochtend inloopspreekuur

Het Taalhuis Winsum heeft iedere woensdag van 10-12 uur gratis inloopspreekuur. Dan staat een professionele coördinator van het Noorderpoort klaar om samen met de klant te kijken waar hulp nodig is. Deze hulp sluit aan bij het niveau en de behoefte en kan onder meer geboden worden door de speciaal getrainde vrijwilligers. 

Samenwerking met partners

Het runnen van een Taalhuis doen wij niet alleen, dit doen wij altijd samen met partners. Voor het Taalhuis Winsum zijn dit de gemeente Winsum, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort, Humanitas, Steunpunt Vrijwilligerswerk, MJD, Werkplein Ability en Werk op Maat. 

 

Delen

X
Wachtwoord vergeten?