Opening Taalhuis Westerwolde met twee locaties

Zo’n 4.000 inwoners van de gemeente Westerwolde i.o. hebben moeite met lezen en schrijven. Voor de gemeente Bellingwedde en Vlagtwedde (per 1 januari 2018 gaan zij samen verder als gemeente Westerwolde) reden om haar inwoners de mogelijkheid te geven om deze vaardigheden te verbeteren in een Taalhuis in de bibliotheek. Gisteren was het zover; de feestelijke opening van twee Taalhuizen: één in Bibliotheek Ter Apel en één in Bibliotheek Bellingwolde. 

Taalhuis tijdelijk in Blijham vanwege verbouwing Bellingwolde

Omdat de bibliotheek in Bellingwolde op dit moment nog verbouwd wordt, is het Taalhuis tijdelijk gevestigd in de Bibliotheek Blijham. Daar vond ook de officiële opening plaats. 

Handtekening onder het Taalakkoord

Tijdens de opening kregen de getrainde vrijwilligers hun certificaat overhandigd. Een Taalambassadeur vertelde hoe zij haar Nederlands heeft kunnen verbeteren via het Taalhuis en Wethouder Potze van Vlagtwedde en Van der Tuin van Belllingwedde  zetten hun handtekening onder het Taalakkoord. Dit is een afspraak tussen gemeenten in Groningen om laaggeletterdheid bij volwassenen aan te pakken.

Samenwerking met partners

Het runnen van deze twee Taalhuizen doen wij in samenwerking met de gemeente Vlagtwedde en Bellingwedde, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort, Stichting Rzijn en Welzijn Bellingwedde.
 

Opening Taalhuis Westerwolde

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA