Opening Taalhuis Ten Boer: 19e in provincie Groningen

Op woensdag 14 februari opende Taalhuis Ten Boer haar deuren in de bibliotheek. Hiermee heeft bijna elke gemeente in Groningen nu een Taalhuis. Iedereen kan gebruik maken van een Taalhuis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er terecht voor hulp bij lezen, schrijven en digitale vaardigheden.

Feestelijke opening

Tijdens de opening vertelden Taalregisseur Marieke Levenga van Stichting Lezen & Schrijven en Taalhuiscoördinator Adri Carmio van het Noorderpoort over de mogelijkheden die het Taalhuis biedt voor de inwoners van Ten Boer. De nieuwe vrijwilligers werden voorgesteld aan de aanwezigen en ontvingen hun certificaat uit handen van wethouder Annie Postma. Zij vertelde tijdens de opening over haar persoonlijke liefde voor lezen en schrijven en waarom het zo belangrijk is dat er Taalhuizen zijn. Wethouder Postma is zelf ook taalvrijwilliger geworden in Ten Boer. De muzikale bijdrage kwam van rapper Ferry Heeren met een rap speciaal geschreven over Taalhuis Ten Boer.

Iedere woensdagmiddag inloopspreekuur

Het Taalhuis Ten Boer heeft iedere woensdag van 14:00 tot 15:00 uur gratis inloopspreekuur. Dan staat de Taalhuiscoördinator klaar om samen te bekijken welke hulp nodig is en het beste bij je past. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen met een Taalvrijwilliger 1-op-1 te oefenen met praten, schrijven en lezen.

Samenwerking met partners

Het runnen van een Taalhuis gebeurt altijd samen met partners. Voor het Taalhuis Ten Boer zijn dit gemeente Ten Boer, Stichting Lezen & Schrijven, en Noorderpoort.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA