Opening Taalhuis Pekela

Op dinsdag 16 mei opende wethouder Hennie Hemmes van gemeente Pekela het Taalhuis in de bibliotheek in Oude Pekela. Tijdens de opening werden de vrijwilligers van het Taalhuis in het zonnetje gezet. Zij ontvingen bloemen en het certificaat van hun opleiding. Wethouder Hemmes ondertekende ook het Taalakkoord; een afspraak om samen laaggeletterheid terug te dringen in de provincie Groningen.

Taalambassadeur vertelt over haar ervaring 

In Nederland heeft 1 op de 9 volwassenen te veel moeite met lezen en schrijven om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. Tijdens de opening vertelde taalambassadeur Petra over haar ervaringen om laaggeletterd te zijn. Met haar Taalvrijwilliger (de geschoolde vrijwilliger) is ze gaan werken aan haar ontwikkeling. Samen hebben ze ook haar cv onder de loep genomen en geoefend hoe ze zich kan presenteren tijdens een gesprek. Dit gaf Petra zelfvertrouwen. En het bezorgde haar een tijdelijke baan. Een prachtig resultaat. 

Het Taalhuis is er voor iedereen

Iedereen uit de omgeving kan in het Taalhuis terecht voor hulp bij beter leren lezen, schrijven en rekenen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.
Er zijn speciale boeken om het lezen te oefenen. Geregeld worden activiteiten georganiseerd en twee keer in de week is er een inloopspreekuur. Dan wordt gekeken wat er precies nodig is om je taalvaardigheid te verbeteren. 

Het Taalhuis Pekela is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van de gemeente Pekela, Stichting Lezen & Schrijven, Biblionet Groningen Noorderpoort en De Badde.

Opening Taalhuis Pekela in bibliotheek Oude Pekela

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA