Opening Taalhuis in Bibliotheek Hoogezand

Op donderdag 16 maart werd onder leiding van wethouder Erik Drenth van Hoogezand-Sappemeer het Taalhuis in Hoogezand geopend. Het Taalhuis is de plek waar mensen ondersteuning kunnen krijgen bij het (beter) leren lezen en schrijven. Dankzij goede samenwerking met lokale partners en vrijwilligers kan het Taalhuis bestaan.

Laaggeletterdheid

Ruim 40 belangstellenden waren bij de opening aanwezig, waaronder wethouder Erik Drenth en een van de taalambassadeurs. In Nederland heeft 1 op de 8 volwassenen te veel moeite met lezen en schrijven om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. Deze mensen hebben behoefte aan één plek waar ze terecht kunnen voor hulp. Het Taalhuis is die plek. Er is informatie te vinden over gratis taalcursussen en er zijn speciale boeken om het lezen te oefenen. Daarnaast worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd.

Opening

Eerst werden de vrijwilligers en de taalambassadeur speciaal welkom geheten door teamleider Janneke Klok. Daarna werd wethouder Erik Drenth naar voren geroepen, die vertelde over het belang van het Taalhuis. Samen met Anja Woortman en Thea van der Veen, wethouders van respectievelijk Slochteren en Menterwolde, werd het taalakkoord ondertekend namens de drie gemeenten. Ten slotte deed een van de taalambassadeurs zijn verhaal over hoe het is om laaggeletterd te zijn en over de meerwaarde van het Taalhuis in zijn strijd tegen laaggeletterdheid. Door de grote stappen die hij al gezet heeft, ziet hij het belang van goed lezen en schrijven in en wil hij anderen helpen ook deze stap te zetten.

Meer locaties

Taalhuis Hoogezand is het zesde Taalhuis in onze provincie. Dankzij de samenwerking met gemeenten, Stichting Lezen & Schrijven en lokale partners, zoals Noorderpoort, Alfa College en Humanitas, zorgt Biblionet Groningen ervoor dat er in steeds meer bibliotheekvestigingen een Taalhuis komt. Zo werken we samen toe naar een gemeenschappelijk doel: het terugdringen van laaggeletterdheid.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA