Opening Taalhuis Haren

Op dinsdagavond 8 mei opende wethouder Michiel Verbeek van gemeente Haren het Taalhuis Haren in de bibliotheek. In Nederland heeft 1 op de 9 volwassenen te veel moeite met lezen en schrijven om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. Deze mensen hebben behoefte aan één plek waar ze terecht kunnen voor hulp. Het Taalhuis is die plek.

Certificaat voor vrijwilligers

Tijdens de opening reikte wethouder Verbeek certificaten uit aan de vrijwilligers die hun opleiding succesvol hebben afgerond. Zij zijn klaar om mensen te helpen in het Taalhuis Haren. Tevens ondertekende wethouder Verbeek het Taalakkoord; een afspraak om samen laaggeletterdheid terug te dringen in de provincie Groningen. 

Inloopspreekuur Taalhuis

Het Taalhuis is een plek in de bibliotheek waar iedereen uit de omgeving terecht kan voor hulp bij beter leren lezen, schrijven en rekenen. 
Je vindt er gratis taalcursussen en er zijn speciale boeken om het lezen te oefenen. Geregeld worden activiteiten georganiseerd en één keer in de week is er een inloopspreekuur. Dan wordt gekeken wat er precies nodig is om je taalvaardigheid te verbeteren. 

Het Taalhuis Haren is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van de gemeente Haren, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort en Biblionet Groningen. 
 

 

Opening Taalhuis Haren

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA