Opening Bibliotheek op school op eerste dag Kinderboekenweek

Op twee scholen in onze provincie was het vorige week woensdag dubbel feest. Naast de feestelijke start van de Kinderboekenweek werd op CBS De Verbindingsweg in Musselkanaal en op De Getijden in Pieterburen de Bibliotheek op school officieel in gebruik genomen.

Gemeente De Marne

Wethouder Anne Marie Smits opende samen met leerlingen van de Montessori basisschool en peutergroep De Getijden in Pieterburen de Bibliotheek op school. Voor de gemeente De Marne is dit de vierde school die met dit programma werkt, dat kinderen niet alleen stimuleert om meer te lezen, maar ook om goed om te gaan met internet, sociale media en games.

Gemeente Stadskanaal

Samen met de leerlingen Fleur en Lisanne opende wethouder Johan Hamstra (foto) de nieuwe schoolbibliotheek op CBS De Verbindingsweg in Musselkanaal. Tijdens de feestelijke opening van deze achtste Bibliotheek op school in de gemeente Stadskanaal werd onder meer het Vriendenboek van groep 3 gepresenteerd en speelden de kleuters een Jip en Janneke-verhaal na.

Lezen is leuk!

Zowel De Getijden als CBS De Verbindingsweg doen mee aan Lezen is leuk!, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen. Verschillende scholen in Nederland, krijgen met financiële steun van Stichting Kinderpostzegels een speciale boekenkast vol actuele boeken voor alle groepen. Bovendien krijgen alle kinderen een boekenbon waarvoor zij een boek voor zichzelf mogen uitkiezen.

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school vergroot het plezier in lezen. Daardoor verbeteren de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. Met het programma werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Zo maken we het onderwijs beter en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis. In de provincie Groningen wordt de Bibliotheek op school verzorgd door Biblionet Groningen.

 

Delen

X
Image CAPTCHA