Onze Jolanda wint verkiezing Beste Bibliothecaris

Zojuist is bekendgemaakt dat onze collega Jolanda Robben is gekroond tot de Beste Bibliothecaris van Nederland 2018. Daar zijn we heel trots op en we willen iedereen die gestemd heeft van harte bedanken. Als tweede is geindigd Marjolein Hordijk (Bibliotheek Gelderland Zuid) en als derde Meike Boertjes (Noord Oost Brabantse Bibliotheken). De uitreiking vond plaats in Nijmegen tijdens Het DRONGO Talenfestival. 

Jurybeoordeling

De jury vertelde tijdens de bekendmaking dat Jolanda de titel Beste Bibliothecaris van Nederland verdient omdat ze opvalt door haar enorme liefde voor het vak, haar ongekende drive en werklust. Zij rust niet voor alle Groningse kinderen de bibliotheek en de collectie ontdekken. Via de website van Bibliotheekblad zijn de aflopen tijd maar liefst 3688 stemmen uitgebracht, in veel gevallen voorzien van lovende opmerkingen over de kandidaten. Een kleine bloemlezing:

"Jolanda is één brok passie en vrolijkheid."

"Jolanda is een inspirerende en onmisbare schakel in het onderwijs."

"Zij weet professionals samen te brengen om taal rijker te maken, met name voor hen voor wie rijke taal niet vanzelfsprekend is."

"Zonder Jolanda zou onze gemeente een stuk saaier zijn."

Eerste reactie  

Jolanda zegt in een eerste reactie “Ik ben onwijs blij en voel me vereerd!”. Tijdens de uitreiking werden onder meer de door haar bedachte projecten Scoor een Boek! en de Vakantie Voorleestent bestempeld als voorbeelden van innovatieve manieren om kinderen enthousiast te krijgen voor lezen.

Bedankt voor je stem!

Delen

X
Image CAPTCHA