Ontdek alles over kunstmatige intelligentie met de Nationale AI-cursus Junior

Je hoort er steeds vaker over: algoritmes, big data en kunstmatige intelligentie. Maar wat is het? De Nationale AI-cursus geeft antwoord op deze vraag. Vandaag lanceerde niemand minder dan Koningin Máxima de juniorversie van dit interessante programma.

Voor oud (en nu ook jong!)

De Nationale AI-cursus Junior leert kinderen wat ze moeten weten over kunstmatige intelligentie, ook wel: Artificial Intelligence genoemd. Reeds 15.000 mensen doen mee aan de cursus voor volwassenen en de organisatoren hebben als doel om uiteindelijk 1 procent van de Nederlanders te bereiken.

Kinderen ervaren in de eerste les va nde Nationale AI-crusus Junior de magie van technologie aan de hand van interactieve opdrachten en betekenisvolle voorbeelden uit hun belevinsgwerld en het dagelijks leven. Het is een eerste les in een reeks van vijf. De lessen zijn en blijven gratis.

De juniorversie is voor kinderen van 10 tot 14-jaar. De volwassenversie is op MBO-niveau. Beide cursussen zijn gratis online te volgen. De Nationale AI-Cursus Junior is een initiatief van FutureNL, UpgradeNL en de Nationale AI-Cursus.

Ook meedoen?

 

Delen

X
Image CAPTCHA