Nederland Leest: veel animo slotdebat over democratie

Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat. Op 30 november werd de campagne afgesloten in het Forum Groningen met een uitverkocht slotdebat tussen Frits Bolkenstein en Jacques Wallage.

Geef je mening, krijg een boek

In onze vestigingen stond de maand november in het teken van Nederland Leest. Het publiek werd opgeroepen om haar mening te geven over ‘democratie’. Dit konden de mensen doen door een aantal stellingen te beantwoorden via onze website. Vervolgens kregen ze een boek cadeau. Er was dit jaar voor het eerst keuze uit drie boeken die elk op hun manier aansluiten bij het thema democratie.

Uitverkocht slotdebat in Forum Groningen

Woensdagavond 30 november werd de campagne afgesloten in het Forum Groningen met een provinciaal slotdebat. Het evenement was compleet uitverkocht. De aanwezigen volgden live een debat tussen Frits Bolkenstein en Jacques Wallage. Ook werd er bekend gemaakt wat de uitslag is van de online poll over democratie. Meer weten over de uitslag? Deze staat binnenkort op biblionetgroningen.nl/nederlandleest.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA