Nederland Leest 2019: gratis cadeaubundel voor iedereen

Duurzaamheid

Nederland Leest 2019 staat voor de deur! De gehele maand november staat in het teken van de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat er niet meer één boek centraal, maar een thema. In 2016 was het thema 'Democratie', gevolgd door de thema's 'Robotica' in 2017 en 'Voeding' 2018. Het thema voor 2019 is 'Duurzaamheid'. En dat is niet zo gek: in tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het wat duurzamer kan - nee, moet! Maar wat kunnen wij zelf doen om bij te dragen aan een duurzame toekomst? Daarover praten we met elkaar in de grootste leesclub: Nederland Leest. En natuurlijk in de duurzaamste ontmoetingsplek: de bibliotheek!

Activiteit: Guerilla Gardening

Onze omgeving wordt steeds minder groen. Dat is toch heel erg zonde? Gelukkig is er iets aan te doen, en het is niet eens ingewikkeld: wapen jezelf met een schop, gieter, of een stel plantjes, loop je wijk in en verander het in een levendige bloementuin! Dat is nou Guerrilla Gardening: een beweging die in de jaren '70 is begonnen door de 'Green Guerrilla's' in New York. Zij waren de rommel en verpaupering in hun buurt beu. De groep begon beetje bij beetje met het opruimen van de troep. Ze legden een tuin aan die toegankelijk was voor alle buurtbewoners. Zo maakten ze hun buurt een stukje mooier én duurzamer. Dat willen we toch allemaal! Dus, doe je mee? Kijk in de agenda voor de guerilla gardering activiteit bij jou in de buurt. 

Een duurzaam geschenk

Leden én niet-leden van de bibliotheek kunnen de hele maand november een gratis cadeaubundel in de bibliotheek ophalen. Het geschenkboek van dit jaar heet Winterbloei. Het is exclusief gemaakt voor de bibliotheek. Het bevat onder meer nog niet eerder uitgegeven werk van Jan Wolkers, actuele columns van Aaf Brandt Corstius, een voorwoord van Ronald Giphart en biograaf Onno Blom.

Delen

X
Image CAPTCHA