Morgen beginnen de Media Ukkie Dagen 2021

Morgen beginnen de Media Ukkie Dagen. Houd de komende dagen onze stories op Facebook en Instagram in de gaten voor tips & trics om dreumesen, peuters en kleuters veilig te laten opgroeien in een wereld vol smartphones, tablets en andere leuke digitale dingen.

Mediawijsheid begint al vroeg

Jonge kinderen weten razendsnel de weg in de digitale wereld. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

In het mediagebruik van een kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Gratis webinar op 31 maart

Maak jij je ook wel eens zorgen over de schermtijd van je kind en worstel je met het vinden van een goede balans? Meld je dan aan voor het webinar op woensdag 31 maart. Denise Bontje van Mediasmarties neemt je mee in het media aanbod voor jonge kinderen.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA