Maak kennis met onze nieuwe bestuurder

Sinds 1 maart is Rachel van den Hoogen bij ons begonnen als directeur bestuurder. Ze is door onze raad van toezicht benoemd als opvolger van interim-bestuurder Monique Bellersen. We heten haar van harte welkom! 

Even voorstellen

"Mijn naam is Rachel van den Hoogen en per 1 maart ben ik bestuurder van Biblionet Groningen. Ik woon met mijn gezin in Friesland, nabij Drachten. Ik ben groot gegroeid in Brabant, waar ik Personeelswetenschappen heb gestudeerd aan de univiserteit. Inmiddels woon en werk ik al jaren in het noorden. De laatste 14 jaar was ik directeur bestuurder in Drachten bij de M.O.S., een brede welzijnsorganisatie."

Eerste twee weken bij Biblionet Groningen 

"In de afgelopen twee weken heb ik al met behoorlijk wat collega's, medewerkers en vrijwilligers, persoonlijk kennis kunnen maken. Ik hoop de komende periode nog veel meer mensen te ontmoeten. Ook heb ik al kennisgemaakt met een aantal relaties bij de provincie Groningen en de Groninger gemeenten. Zoals met de gedeputeerde, een aantal wethouders en beleidsmakers van gemeenten. Het verkiezingsdebat dat vorige week door ons georganiseerd werd in Bibliotheek Stadskanaal bood hier onder andere mooi de gelegenheid voor.

De eerste bibliotheken heb ik ook al bezocht. Namelijk Bibliotheek Midwolda en Bibliotheek Finsterwolde. Onder het genot van een kop thee heb ik daar gesproken met de (vrijwillige) collega's. Leuk en goed om te horen hoe zij het werken in de bibliotheek ervaren. Beide bibliotheken maken ieder op hun eigen wijze onderdeel uit van een gebouw met het basisonderwijs wat zorgt voor een hele mooie laagdrempelige toegang voor de school, kinderen en hun ouders."

Veranderende bibliotheek 

"Vanuit mijn laatste functie kwam ik, naast dat ik mijn hele leven al lid ben van de bibliotheek, in contact met de bibliotheek. Bijvoorbeeld door de peuteropvang (BoekStart), de samenwerking op laaggeletterdheid, computercursussen voor senioren etc. Daarnaast ben ik in 2018 lid geworden van de Raad van Toezicht van de Bibliotheken Noord Friesland. Hierdoor heb ik gemerkt welke veranderingen de bibliotheken door hebben gemaakt en nog steeds maken, meegaan met de tijd en de (digitale) ontwikkelingen. En op welke mooie wijze bibliotheken een maatschappelijke rol en bijdrage kunnen leveren aan de lokale samenleving en hun inwoners!"

Belangrijke en mooie missie 

"Vanuit mijn nieuwe functie en rol zet ik mij graag in om samen met elkaar de belangrijke en mooie missie van Biblionet Groningen verder vorm te geven in de provincie. Uiteraard is er veel nieuw voor mij en zal de eerste periode in het teken staan van kennismaking en ontmoetingen: zowel intern als extern. Ik zal vooral ook veel vragen stellen, luisteren en lezen."

Delen

X
Image CAPTCHA