Leen een levend boek op Festival Terug naar het Begin

Doe komend weekend tijdens Festival Terug naar het Begin mee met activiteiten in Bibliotheek Appingedam. Op vrijdag, de openinsdag, kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en een eigen fantasiedier maken. Op zaterdag staan we op het programma met De Mensenbieb, een bijzonder initatief waarbij je een levend boek kunt lenen.

Vrijdag 15:00-16:30 uur, Maak een fantasiedier!, Bibliotheek Appingedam
Zaterdag 11:00-13:00 uur, De Mensenbieb, Bibliotheek Appingedam

De Mensenbieb

Speciaal voor Terug naar het Begin heeft Bibliotheek Appingedam levende boeken in huis gehaald. Bij De Mensenbieb ‘leen’ je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk aan een transgender, veganist, imam of vluchteling. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. 

De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. In de Mensenbieb ontmoet je iemand die je anders niet snel persoonlijk zou spreken. 

Tien jaar Terug naar het Begin 

Dit jaar bestaat het festival Terug naar het begin 10 jaar: dat wordt gevierd met een extra lange editie van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei. Reken op een weekend lang muziek, theater, poëzie en beeldende kunst op de mooiste locaties van het land. En in de Proeftuin in hartje Appingedam kun je iedere festivaldag terecht voor een hapje, drankje, een heerlijke maaltijd én leuke feestjes!

Appingedam en omstreken

Terug naar het begin is een festival en ontdekkingstocht in één. Je slingert door het wierdenlandschap, (her)ontdekt een uniek stukje Nederland, maar bovenal: je beleeft verrassende optredens in oude Groninger kerkgebouwen. De torens zie je in de weidse omgeving al van ver opduiken, ze wijzen je de weg naar de volgende voorstelling. De plaatselijke bewoners zorgen voor een gastvrij onthaal, wat Terug naar het begin extra bijzonder maakt.

Meer over het festival Terug naar het Begin.

Delen

X
Image CAPTCHA