Landelijke belangstelling voor 3.0 concept 'Ontmoet, leer en ontdek!'

Regelmatig verwelkomen we in Bibliotheek Veendam relaties of collega’s uit de bibliotheekbranche die ons nieuwste 3.0 inrichtingsconcept willen zien. Zo namen onder meer de directie van de Koninklijke Bibliotheek en een delegatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap namen onlangs een kijkje om het concept met eigen ogen te bewonderen. Het unieke aan het 3.0 concept is dat er letterlijk ruimte is gemaakt voor ontmoeten, leren en ontdekken.

Directie KB

Op 9 maart bracht de directie van de Koninklijke Bibliotheek een bezoekje aan Bibliotheek Veendam. Wethouder Jaap Velema was er ook en vertelde enthousiast over de nieuwe bibliotheek. Onze collega Jolanda Robben gaf tijdens de rondleiding een demonstratie in het eLAB waarop de bezoekers naar eigen zeggen nog steeds geïnspireerd op terugkijken.

Bibliotheekcongres Den Helder

Op 20 maart gaven onze collega’s Ilona Ebels en Zora Soldo op het Bibliotheekcongres in Den Helder een presentatie over onze ervaringen met het 3.0 concept. Speciaal voor de gelegenheid hadden ze VR-brillen meegenomen, zodat het publiek vanuit hun congresstoel kon bekijken hoe onze vestigingen in Appingedam en Veendam eruit zien. Kenmerkend zijn onder meer het centrale ontmoetingsplein in het midden, de uitgebreide kinderwereld waar het echt niet stil hoeft te zijn en dat er altijd genoeg plek is voor cursussen of activiteiten.

Ministerie OC&W

Op 6 april twitterde onze manager Jacqueline Roelofs “Vandaag mooie delegatie van @MinOCW mogen ontvangen in @BiebVeendam een goed gesprek over de bibliotheekwet, de uitwerking ervan in de praktijk en de grote veranderingen in de bibliotheken. O.a. met @AadvanTongeren en Afke van Rijn. #ontmoeten #leren #ontdekken”. Senior beleidsadviseur Van Tongeren vatte het bezoek samen met de woorden “interessant voorbeeld van een bibliotheek die middenin de samenleving staat!”.

Welkom

We zijn uiteraard heel blij met alle belangstelling. Ook een keertje langskomen? Mail ons gerust om een afspraak te maken; we geven dan een presentatie en/of rondleiding.
E-mailadres m.groniger@biblionetgroningen.nl

Delen

X
Image CAPTCHA