Landelijke aftrap Vakantielezen op CBS de Kern in Veendam

Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen verrichtten op vrijdag 29 juni op CBS de Kern in Veendam de landelijke aftrap voor Vakantielezen. Met dit zomerleesprogramma stimuleert Biblionet Groningen, samen met basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen.

Feestelijk optreden

Tijdens de feestelijke aftrap traden Hans en Monique Hagen op voor 80 kinderen en hun ouders. De twee schrijvers lieten zien hoe je naar iemands gedachten kunt luisteren, dat de wind kan huilen, hoe een kapotte zeepbel klinkt en dat vieze gedichten toch wel heel erg leuk zijn! Na afloop kregen alle leerlingen uit groep 3 en 4 hun Vakantieleestas.

Vakantieleestas

Kinderen die in de zomer blijven lezen, houden hun leesniveau op peil of gaan zelfs vooruit. Om het lezen te blijven stimuleren, krijgen de leerlingen uit groep 3 en 4 een aantrekkelijke Vakantieleestas. In het tasje zit onder andere een moppenboek, een samenleesboek, een doeboek, een logboek en een flyer met tips voor ouders.

Landelijke campagne

Vakantielezen is een project van Stichting Lezen, Stichting Kinderpostzegels en de Bibliotheek met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in Nederland te stimuleren. Biblionet Groningen voert dit landelijke zomerleesproject op 10 Groningse basisscholen uit. Verspreid over Nederland doen 100 scholen mee aan Vakantielezen.

VakantieBieb-app

De hele zomer staan er in de VakantieBieb-app leuke en spannende e-books klaar voor kinderen en volwassenen. Download de app op je smartphone of tablet en kies uit meer dan 60 verschillende titels.  De app is voor iedereen beschikbaar, helemaal gratis.

Delen

X
Image CAPTCHA