Kunstwerk Sjimmie Veenhuis onthuld in Appingedam

In Bibliotheek Appingedam is afgelopen vrijdagmiddag een levensgroot kunstwerk onthuld. Het werk beslaat een complete wand die je gelijk ziet bij binnenkomst in de bibliotheek. Het is bedacht en gemaakt door kunstenaar Sjimmie Veenhuis, in samenwerking met OneDayArtist en 50 scholieren van het Eemsdeltacollege

Strak en kleurrijk

Sjimmie en de scholieren gebruikten voor het kunstwerk een enorme hoeveelheid afgeschreven boeken, die op deze manier een prachtige bestemming hebben gekregen. Het kunstproject in samenwerking met het Eemsdeltacollege is zeer goed bevallen. "Normaal gesproken werk ik meestal alleen, dus het was soms best even wennen dat anderen zich ook bemoeiden met het werk. Maar ik ben enorm trots op de scholieren. Ze zaten vol goede ideeën!", aldus Sjimmie Veenhuis. De samenwerking leverde een strakke en kleurrijke muur op.

Vernieuwde Bibliotheek Appingedam

Afgelopen jaar verhuisde de bibliotheek in Appingedam naar een nieuw pand. Deze vestiging werd toen als eerste met ons allernieuwste concept 'Ontmoet, leer en ontdek!' ingericht. Bezoekers kunnen er sindsdien altijd terecht om iets te doen, te leren of te ontdekken. Uiteraard beschikt de bieb ook nog steeds over een mooie collectie boeken, tijdschriften en dvd's. Arend Middelveld, onze bestuurder, complimenteerde tijdens het onthullingsfeestje iedereen die aan het kunstproject heeft gewerkt. "Dit werk maakt deze nieuwe bibliotheek helemaal af, ik weet zeker dat de Damsters hier jarenlang plezier van gaan hebben. Net zoals dat ruim honderd jaar lang in het oude pand aan de Koningstraat het geval was", aldus Middelveld. 

Foto's onthulling

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA