Kunstproject met Sjimmie Veenhuis van start

Leerlingen van het Eemsdeltacollege maken de komende weken samen met kunstenaar Sjimmie Veenhuis een gigantisch kunstwerk voor Bibliotheek Appingedam. Het gaat om een volledige wand die de bezoeker gelijk bij binnenkomst ziet. In juli 2017 is de bibliotheek compleet vernieuwd en verhuisd naar het centraal gelegen Professor Cleveringaplein. Sinds die tijd staat er in grote letters een belofte op de muur: ‘hier is iets moois in de maak met scholieren’. Op vrijdag 16 maart is de onthulling van dat moois.

Kleurrijke installaties

Leerlingen van Havo 4 krijgen tijdens het project elke week les van Sjimmie Veenhuis. Hij staat bekend om kleurrijke installaties gemaakt van alledaagse voorwerpen. “Deze techniek werkt voor mij heel verslavend, het maakt me keer op keer enthousiast. Dat zie ik ook terug bij de scholieren. Ze komen met hele leuke ideeën en composities!”, aldus Sjimmie.

Workshop in voorjaarsvakantie

Geïnteresseerden in Sjimmie's kunststijl kunnen in de voorjaarsvakantie meedoen met een workshop op vrijdag 2 maart van 15.00 tot 17.00 uur. Je ontdekt hoe je met iets simpels als tape, hele mooie creaties kunt maken! 

Volledige wand in bibliotheek

Dit kunstproject organiseren we vanuit Biblionet Groningen in samenwerking met het Eemsdeltacollege, OneDayArtist en Sjimmie Veenhuis. De eindopdracht luidt ‘maak een kunstwerk voor de volledige welkomstwand van Bibliotheek Appingedam’. Hoe het eruit gaat zien? Dat kan iedereen met eigen ogen komen bekijken tijdens de onthulling op vrijdag 16 maart om 16:00 uur. Over de opzet van het project zegt Veenhuis: “In deze nieuwe bibliotheek, waar het barst van kansen tot educatie, zag ik een mooie link om deze opdracht een educatieve context mee te geven. Daarom combineer ik de ontwikkeling van dit kunstwerk met een lesprogramma en een workshop voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.” 

Delen

X
Wachtwoord vergeten?