Korte terugblik: succesvol schooljaar 2017-2018

De zomervakantie is begonnen! Voor leerlingen van basisscholen betekent dit lekker veel tijd om te spelen (en te lezen!). Voor ons is het een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen schooljaar. Hoe pakten onze vernieuwde onderwijsprogramma's voor het primair onderwijs uit? Totaal deden er in het schooljaar 2017-2018 bijna 45.000 kinderen mee verdeeld over onze twaalf onderwijsprogramma’s.

Top 3

Alle programma’s waren in trek, maar aan drie programma's deden opvallend veel scholen en leerlingen mee. Zo kwamen er ruim 6.000 kleuters op bezoek in de bibliotheek bij Marc de alligator. We lazen hier samen met de kinderen het prentenboek Marcs grote gevaarlijke tanden. Met leuke opdrachtjes ontdekten de kleuters wat er allemaal te doen is in de bibliotheek.

Ook ons succesvolle leesproject Scoor een Boek! kon afgelopen schooljaar weer rekenen op vele deelnemers. In totaal lazen de 5.364 deelnemende kinderen, 34.462 boeken. Bovendien hebben we er met Vakantielezen voor gezorgd dat heel veel kinderen uit groep 3 & 4 deze zomervakantie lekker blijven doorlezen! 

1. Op bezoek bij Marc de alligator, 6.108 leerlingen, 197 scholen (82%*)

2. Scoor een Boek!, 5.364 leerlingen, 163 scholen (68%*)

3. Vakantielezen, 5.309 leerlingen, 173 scholen (72%*) 

*van het totale aantal scholen in de provincie Groningen.

Vernieuwd aanbod 

We hielden in 2016 een enthousiasmepeiling onder leerkrachten in het Groningse primair onderwijs. Zij gaven aan dat ze onze programma's waarin leesplezier, informatievaardigheden en heel veel 21th century skills aan bod komen, goed kunnen gebruiken als aanvulling op hun werk. 

Ook ons aanbod voor schooljaar 2018-2019 sluit op die wensen aan. Bovendien zijn we een samenwerking gestart met ITurnIT. Deze stichting is opgericht vanuit de droom om elk kind toegang te geven tot onderwijs dat voorbereidt op de gedigitaliseerde samenleving. “Die samenwerking gaat voor een impuls zorgen op het gebied van activiteiten waarbij kinderen 21ste eeuwse vaardigheden ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het programmeren van apps, websites en robots”, aldus onze onderwijscoördinator Jolanda Robben.

Komend schooljaar 

Leerkrachten kunnen vanaf nu weer programma's bestellen voor het schooljaar 2018-2019. Nieuw zijn De Baas op Internet en De Uitdaging, voor groep 7 en 8. Voor meer informatie en aanmelden geldt dat docenten een mail kunnen sturen naar hun contactpersoon bij de bibliotheek. We wensen alle kinderen die na de zomervakantie weer gaan meedoen met één of meerdere programma's alvast heel veel plezier!  

Bekijk hier alle programma's voor groep 1 t/m 8.

Delen

X
Image CAPTCHA