Kom je langs? Activiteiten in april

Wat is er deze maand allemaal te beleven in de bibliotheek? In dit overzicht lichten we een paar activiteiten uit. Zien we je dan?

Juniorcollege: verhaal schrijven met schrijfster Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom is kinderboekenschrijfster en schreef onder andere het populaire boek ‘Het Ministerie van Oplossingen.’ Tijdens dit juniorcollege leert ze je hoe je je eigen verhaal schrijft! Voor kinderen en jongeren van 10 t/m 18 jaar. Wees er snel bij, want vol is vol! 

25 april van 15:30 tot 17:00 in Bibliotheek Hoogezand.

Meet & Greet

Het thema lijkt wel elke dag in het nieuws te zijn: vluchtelingen. Maar wie zijn deze mensen nu echt? Tijdens een Meet & Greet kunnen inwoners van de gemeente, vluchtelingen en statushouders elkaar ontmoeten. Deel verhalen en leer elkaar kennen. Elke dinsdag van 1400 tot 1600 in Bibliotheek Ter Apel.

Juniorcollege: maak je eigen stop-motionverhaal

Ben je creatief en verzin je graag verhalen? Kom dan naar dit juniorcollege en maak je eigen stop-motionverhaal! Voor kinderen en jongeren van 10 t/m 18 jaar. Wees er snel bij, want vol is vol! 11 april van 15:30 – 17:00 in Bibliotheek Hoogezand.

Lego WeDo: programmeer je bouwwerk

Dol op games zoals Mario of Megaman? Dan is deze workshop iets voor jou! Samen met een echte gamedesigner leer je in GODOT je eigen game programmeren. Deelname is gratis en je kunt je opgeven voor één, twee of drie workshops. Als je drie workshops volgt, ga je de tweede en derde keer verder waar je gebleven was. Voor kinderen van 9 tot 15 jaar, maximaal 7 deelnemers per workshop. Geef je snel op, want vol is vol! 10 april van 14:30 tot 16:30 in Bibliotheek Hoogezand.

Kunst of Kitch

Derde editie van de succesformule Kunst of Kitsch. Of het nu gaat om een bijzonder voorwerp of een schilderij dat al jaren in huis hangt, de ervaren taxateurs hebben er altijd wel een advies of verhaal bij. Deze dag is een prachtige gelegenheid om te ontdekken wat de waarde is van jouw 'verborgen' schatten. Een taxatie tijdens Kunst of Kitsch kost € 2,- per object. 20 april van 10:00 – 13:00 https://biblionetgroningen.nl/kunst-of-kitsch-bibliotheek-winschoten-20-...

Handwerkcafé

Zelf truien breien, een merklap borduren, kleedjes haken of een deken van patchwork maken: handwerken is weer helemaal terug van weggeweest. In het Handwerkcafé komen jong en oud samen om te handwerken. Tijdens het café kun je vragen stellen, patronen en tips uitwisselen of gewoon wat kletsen met een kopje koffie of thee erbij. Het handwerkcafé vindt in diverse bibliotheken plaats.  

Activiteiten in de bibliotheek

Delen

X
Image CAPTCHA