Kinderjury: stem op je favoriete boek

Wat zijn de beste boeken van het afgelopen jaar? Dat bepaalt de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen. Laat zien wat je favoriete boek uit 2016 is! Van 8 maart tot 19 april kan er gestemd worden. Stem via de website of in de bibliotheek.

200 aanraders in De Selectie

Om kinderen een handvat te bieden bij het ontdekken van nieuwe boeken en bepalen van hun favoriete boek is er De Selectie. Een overzicht van de best verkochte en meest geleende kinderboeken van het voorgaande jaar. 100 titels voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en 100 titels voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. In onze vestigingen vind je tijdens de stemperiode van de Nationale Kinderjury een speciale plek waar veel van deze titels te vinden zijn.

Kinderboekenparade

Op zondag 11 juni is het groot feest in en om het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Dan is het voor de zesde keer Kinderboekenparade, het leukste kinderboekenfestival van Nederland. Dit jaar heeft het festival als thema ‘De zeven zeeën rond’ en staat het bol van het avontuur, van zeevaarders, ontdekkingsreizen, piraten, zeemeerminnen, vissen en nog veel meer. Hoogtepunt van de Kinderboekenparade is de bekendmaking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury!

De Senaat

Vanaf de start van de stemperiode wordt ook De Senaat bekendgemaakt. In De Senaat zitten twaalf kinderen, uit elke provincie één. Voor Groningen zit Ido in De Senaat. De Senaat leest – na de stemperiode – de boeken waar de kinderen uit het hele land het meest op hebben gestemd. Extra leuk voor kinderen die gekozen zijn voor De Senaat is dat zij de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitreiken op de Kinderboekenparade.

Kinderjury

Delen

X
Image CAPTCHA